Inspiration til køkkenhaven

Hvor henter du mon din inspiration til haven?

Jeg bruger masser af tid på “arm-chair gardening” – det vil med andre ord sige, at jeg henter masser af inspiration i bøger og blade. Jeg har en særlig forkærlighed for svenske havemagasiner, hver gang jeg er i Sverige – ja så finder et par stykker af dem altid vej ned i min indkøbskurv – og næsten altid “Alt om Trädgård”. Nu er det jo ikke fordi, jeg ikke læser danske haveblade, men der er noget magisk over de svenske, som jeg jo ikke har adgang til hver dag. Lige nu er det køkkenhaven, der optager mit hoved – det ses tydeligt på bladende, der lige nu ligger i drivhuset, i sofaen, på natbordet… ja der hvor jeg lige kommer frem. Hvad er mon dit favorit-haveblad?

Nu er det ikke kun blade men også bøger, som giver inspiration til alle mulige skøre ideer i haven, der ligger flere bøger på mit bord for tiden – men mest fokus har køkkenhaven, hvor der findes kreative løsninger til min lille have. Nyeste påhit kommer fra nedenstående bog – en ny bog udgivet af Haveselskabet – pt. medlemstilbud til kun 100 kr.

Hvorfor er jeg lige faldet for bogen, jo der er 2 årsager – den ene er, at køkkenhaven i krukker i høj grad giver mig mulighed for at få mest muligt ud af min lille have. Det andet er, at bogen har et meget lavpraktisk niveau med masser af ideer lige til at omsætte til egne projekter, ja – plus jeg er aktivt i Haveselskabets bestyrelse og kender selvfølgelig derfor bogen. Jeg faldt over en ide, som jeg synes passer til lige nu, lige nu hvor hornviolerne findes i overflod i butikkerne. Tanken er at skabe et væld af grønsager midt i mellem hornviolerne. Jeg satte lidt fine hornvioler stategisk i en stor zinkbalje. Besluttede hvordan mønstret for grønsagerne skulle se ud. Jeg såede spinat, radiser og forårsløg mellem hornviolerne – nu venter jeg bare på, det hele vokser til, og jeg kan spise løs.

I de høje krukker ved siden af zinkbaljen har jeg sået hestebønner – en klar favorit her i huset, særligt bælget og smørdampet er de en lækkerbisken. Eneste ulempe de fylder lidt for meget i mine små højbede, så derfor flytter de over i krukker.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

1 Response to Inspiration til køkkenhaven

  1. Peder Bloch- Larsen skriver:

    Hej
    Jeg har læst en spændende artikel om humle, der bliver i nævnt, fordi i har en humle plante ” Prima Donna”.
    Jeg vil hører om det er muligt at få nogle stiklinger fra den ?

    I må gerne svare på e-mail: pbl@pblteknik.dk

    På forhånd tak.

    Med Venlig Hilsen
    Peder Bloch-Larsen
    25520440

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *