En aften i det grønne

Så en helt almindelig tirsdag er da perfekt til en tur i haven. Manden påbegyndte at kante området omkring højbedene med herregårdsten, de ligger i niveau med græsset, for det er dejligt nemt, når græsset skal slås. Jeg ilede til og fra med grus, sten og andre små ting – for det er jo med at holde rytme og kadence, når nu der er fuld fart på.

Det ses tydeligt, at alt måleudstyr var kørt i stilling, så der er ikke nogen slinger i valsen her…. og det er ligesom jeg har drømt om. Som I kan se tager myntebedet efterhånden form, og der er allerede fuld fart på planterne. Der flere forskellige slags mynte; marokansk mynte, æblemynte, chocolade mynte og et par ukendte fra en bekendt haveveninde – jeg forestiller mig at plukke løs og hakke og snitte i lange baner, men jeg nænner det ikke lige nu, planterne skal lige komme rigtig godt fra start.

Der er som sagt fuld fart på projekterne – i det tidlige forår satte jeg mig for at lære noget nyt omkring formering af planter. Jeg har en rigtig god ven som er gartner, han kan et par fif eller 3, som jeg tit har glæde af. Denne gang satte vi os for at pode æbletræer – vi har begge masser af plads (mig i Sverige og Lars ved sit sommerhus). Da jeg i efteråret var på besøg på Pometet (KVL’s samling af frugttræer og buske) forelskede jeg mig i et dejligt spiseæble – Karen Blixen, det måtte jeg bare eje. Så Karen Blixen var først valg, men det blev også til en masse cidertræer, Mutzu, Gråsten, Aroma, Martha og mange flere.

16 fine træer til mig og en stak til Lars blev det til. Jeg er ualmindelig stolt over vores allerførste og meget vellykkede forsøg – jeg kan næsten ikke vente med at sende hele flokken til Sverige, hvor der blandt andet skal laves en lille cider-lund.

Ikke nemt at fange podestedet med en mobiltelefon, men I kan sikkert godt fornemme at faktisk ser helt perfekt ud.

Ja… nu er det hele ikke projekter, selvom der for tiden er fart på. Faktisk står en af mine ynglings roser i fuld flor – Rose de rescht er virkelig en dejlig duftende skønhed.

Herunder er Rose de rescht smukt akkompagneret af Cirsium rivulare ‘Antropurpureum’ – en skøn rød tidsel (i øvrigt 2 små planter sat sidst år – ja der er fuld fart på tidslen).

Ja… arbejdet fortsætter for der er en større havefest i sigte om mindre en 14 dage – så vi er kun lidt presset af tiden.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

2 Responses to En aften i det grønne

  1. Hvor er det altså dejligt med en mand der sådan, får lagt sten så alt bliver meget lettere 🙂 og flot ser det ud.

    Så mange dejlige æbletræer du, har fået der og flot arbejde, Mette det bliver rigtig dejligt om nogle år når du kan høste frugterne af dit arbejde 😉 og der er ikke noget så godt som at kunne fortælle siden hen at du selv har lavet de træer. SÅDAN

    knus fra Annette

    • Tak for din søde kommentar Annette. Det er virkelig skønt med et mand, der knokler så det hele snart tager sig godt ud. Jeg glæder mig virkelig til med stolthed at sætte tænderne i mine “egne” æbler ;o).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *