Om Drivhuset

Drømmen om et drivhus startede med et 25 år gammelt arvet drivhus på 5 kvm, sågar leveret på adressen af svigerfar. Thomas anlagde og gravede ud – det blev hurtigt en succes. Og det blev lige så hurtigt for lille. Det gamle drivhus skulle ikke gå tabt, så et hold venner arvede det lille drivhus, som stadig producerer masser af tomater og agurker hvert år. Jeg var så heldig, at Thomas klart var enig med mig i, at det lille drivhus simpelthen var for lille. Det blev starten på et skønt og fantastisk drivhus, som jeg nyder hele sæsonen.

I 2009 skulle det nye hus sættes op – hele 11,5 kvm fik jeg. Thomas gravede ud og sænkede gulvet for at få fuld ståhøjde i hele drivhuset – hvilket jeg i dag sætter stor pris på. Herunder er fundamentet sat lige klar til støbning, pudsning og fliser.


Det efterfølgende sket hurtigt efter hinanden – for vi var i slutten af maj, og vi var begge utålmodige efter at få planter i drivhuset. Da huset lige stod færdig så det sådan ud.

Helt på plads er vi ikke kommet, men de nye espalierer foran drivhuset (som Thomas selvfølgelig selv har lavet) er kommet op – de lavet for at skabe skygge i drivhuset, for at planterne ikke blive sveden af. Jeg ønskede mig et plantebord – og det fik jeg, et bord bygget til drivhuset med hvide kakler på toppen- det er luksus.

Under bordet er der plads til spande med god krukke jord, så- og priklemuld og lecanødder, som jeg bruger som dræningslag i bunden af mine krukker.

Drivhuset bruges i starten af sæsonen til spiring af diverse forskellige planter, hen på sæsonen overtager tomaterne og agurkerne drivhuset sammen med duftgeranierne – og der bliver plads til, at man kan sidde og nyde varmen og haven.

Her over er det tomaterne anno 2010. Der går mange timer i mit drivhuset – det er et skønt sted at slappe, pusle med små planter – her stresser jeg virkelig af.

 

1 Response to Om Drivhuset

  1. Mette Franck skriver:

    Hej Villa Landly

    Tak for fin side.
    Jeg har netop investeret i et helt almindeligt drivhus på 9,9 m2, som jeg skal have placeret i haven. Udover at finde det rigtige sted, tænker jeg også på at sænke gulvet, så man får lidt mere højde indenfor. I min søgen på nettet, så jeg Jeres drivhus og tillader mig at spørge om Jeres erfaringer med det? Og hvis I er glade for det sænkede gulv, ville jeg blive usandsynligt glad for en lille “opskrift” til hvordan man gør 😉
    På forhånd 1000 tak. Mange hilsener Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *