Endelig på bagekursus hos Camilla Plum

Lange tider er gået, siden jeg sidst har været aktiv på bloggen, men når Claus Dalby ligefrem bemærker bloggen, ja så forpligter det vist lidt. Meget er sket i efteråret, men jeg vil starte med at fortælle jer og min julegave fra 2009.

Egentlig startede det hele vist med fødselsdagsgaven i 2009 min elskede og fantastiske røde Kitchen Aid køkkenmaskine – kort tid efter fulgte min julegave – et bagekursus hos Camilla Plum. Det var virkelige en fantastisk gave, der var værd at vente næsten 1 år på at indløse (alt var udsolgt 1 år frem i tiden!!).

Dagen oprandt. Langsomt dumpede der flere og flere kvinder ind, vi sad rundt om et stort ovalt bord i cafeen på Fuglebjerggaard – kun 2 haner var der i kurven. Camilla bød velkommen. Der skulle lige tjekkes om alle var mødt, men der var ingen Thomas, Per, Claus….. meeen pludselig var der altså en Ole, men hun hed egentlig Vibeke. Jeg endte ikke overraskende med at hedde Thomas – stort set alle havde fået kurset i gave af deres mand. Isen var brudt og et fantastisk kursus kunne begynde.

I grupper tog vi hul på et tæt pakket program med bagning af lækre brød.

Hurtigt havde vi alle dej på hænderne og mel op til ørerne. På billedet ses jeg sammen med en del af gruppen, Michael (bagerens søn) og Sanne. Vi var i alt 5 – Leila var her vaks med mit kamera, mens Vibeke var på vej efter mere mel.

En af Camilla Plums teorier er, at alle mennesker generelt hælder alt for meget mel i en dej, så brødet bliver tørt og uspiseligt. Derfor arbejdede vi hele dagen med meget bløde deje, der med det rette håndelag sagtens kunne æltes.

Til venstre prøver Leila at ælte dejen, ligesom vi alle prøvede – hænger den bløde dej pludselig fast i bordet. Michael som vi hurtigt døbte bagerens søn, havde et rigtig godt håndelag – det nød vi alle godt af…. så alle endte med at kunne “ælte-folde-metoden”.

Camilla Plum viser Leila, at det da slet ikke er svært – specielt ikke når man lige finder fidusen.

Frokosten stod vi selv for at lave – en fra hver gruppe blev sendt på frokostholdet. Det skulle jeg da være med til. Vi bagte små pizza af den lækreste bløde og elastiske dej. De blev fyldt med en god tomatsauce, frisk mozzarella ost marineret i olivenolie og rosmarin, lækre tomater hentet i haven, tynde skiver kartofler og meget vigtigt salt og peber. Resultatet blev fantastiske små pizza bagt i en autentisk stenovn – bedre bliver det bare ikke. Det er flere gange blevet afprøvet her huset i den store Weber på en stenplade med samme store succes.

Hele dagen arbejdede vi os igen masser af forskellige brød, vi bagte brød med bageferment, brød med fordej, brød med surdej, langtidshævet brød, boller i alle afskygninger, brunsviger, kanelsnegle, naanbrød – og meget mere. Dagen var tæt pakket – faktisk helt uden pauser, for dejene krævede på hvert sin måde opmærksomhed. Der blev dog lige tid til et smut forbi gårdbutikken, for alle skulle lige have lidt lækkert Fuglebjerggaard mel med hjem til den kommende tid produktioner.


Vi sluttede selvfølgelig af med en udstilling af flere af de lækre brød – alle forsynede sig med en pose fuld brød inden turen gik hjemad efter en lang dag. Og jeg tør godt sige, at alle vist var trætte og fyldt op med indtryk og inspiration til det næste lange stykke tid.

Til slut – Tak til Camilla og Jakob for en rigtig inspirerende dag, der allerede har affødt masser af brød til venner og familie og ikke mindste den glade julegavegiver Thomas.

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *