Pølsemageriet er i gang….

Jeg skal lige vænne mig til, at der ikke længere kommer de samme skønne historier ud af haven, som der er gjort hen over sommeren. Nu går sæsonen på hæld – og jeg begynder at vende min opmærksomhed mod køkkenet, hvor jeg elsker at eksperimentere. De sidste 2 weekender er gået med at fylde fryseren med lækre pølser i flere forskellige varianter – pølser med krydderurter og hvidløg, medister, ostepølser og små lækre chorizoer. I skal selvfølgelig lige se lidt af, hvordan det foregik, da jeg lavede chorizo.

Her er alle de lækre krydderier, som de små tykke pølser skal fyldes med; paprika, røget paprika, koriander, masser af peber, hvidløg, chili, salt, sukker og et ordentlig skvæt rødvin.

Uden min Kitchen Aid var det aldrig blevet til alle de gode pølser, først hakkede den alt kødet, så fyldte den tarmene med lækker fars.

Til chorizo skal der bruges hakket svinekød, håndhakket kød i små og mellem store tern og håndhakket spæk i små tern. Jeg brugte nakkefilet som hakket svinekød og skinkeschnitzler til det skære kød i tern.

Det hakkede kød med og uden krydderier – med krydderierne er det lige klar til et skvæt rødvin inden det håndæltes. Da chorizoerne skal tøres til en fast lille pølse har jeg tilsat molkosan (mælkesyrebakterier) og ekstra sukker – det giver naturlig konservering.

Herover ses det færdige resultat – til venstre de små tykke chorizoer og til højre pølser med masser af krydderurter og hvidløg. Nu glæder vi os bare til at nyde alle lækkerierne.

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenet. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Pølsemageriet er i gang….

  1. Annette skriver:

    Uhmm, hvor ser det lækkert ud.

  2. Claus Dalby skriver:

    Hatten af for dig. Det ser vel nok godt ud. Dejligt er det at vide, hvad der er i det, man spiser!

  3. Mette skriver:

    Tak Claus – det er så absolut, det der driver værket ;o).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *