En himmerrigs mundfuld.

I dag høstede jeg de første 9 jordbær fra vores egne jordbærplanter. 9 er jo ikke ligefrem mange, så det blev til en hurtig snack for Thomas og jeg. I foråret satte jeg 12 jordbærplanter af arten Polka i vores lille bitte køkkenhave.

Som i nok kan se er der tale om meget intensiv drift. Når man kigger sig omkring i vores have, at det hele nemt at overskue, for vi har en meget lille have – derfor her jeg rigtig mange krukker, så er det nemmere at have lidt forskelligt. Nå tilbage til jordbærene – for de 9 jordbær gav altså lyst til mange flere. Så da den aller hedeste middagssol var væk begav jeg mig ud på en gang selvpluk. Kan man være mere heldig, når inden for ganske få kilometer ligger økologisk selvpluk til kun 25 pr. kilo?

Jeg hjembragte 3,5 kilo lækre fine jordbær.

De fleste røg i fryseren – for godt nok er vi rigtig glade for jordbær, meeen der er også grænser for hvor mange bær 2 mennesker kan sætte til livs. Kærestens favorit med jordbær er slet ret masser af fløde, det er ikke lige min kop te- så i dag skulle jeg finde på en ny ide, som i her får glæden af.

Det blev inspireret af en opskrift fundet nettet, når jeg skriver inspireret er det fordi, jeg ikke har evnen til at følge en opskrift til punkt og prikke – jeg skal altid lige prøve en lille ekstra detalje. Jeg har rigtig mange kogebøger, og de er stort set alle læst flere gange, men sjældent rigtig fulgt. Dagens dessert blev – Marineret jordbær med chokolade mascarponecreme. En cirka opskrift kommer her.

Marineret jordbær med chokolade mascarponecreme

500 g jordbær
2 spsk rørsukker
lidt rigtig god lagret balsamico
250 mascarpone
75 g 70 % chokolade
evt. lidt cointreau

Jordbærene halveres og drysser med sukker og balsamico – marineret min. 30, og ikke for længe for så “brænder” bærrene sammen. Mascarpone røres lind. Chokoladen smeltes og afkøles let. Mascarpone og chokolade røres sammen – tilsætte evt. et skvæt cointreau til mascarponecremen. Der er klar til servering

Jeg anrettede fint på tallerkner.

Det var en fantastisk måde at få jordbær på – både sukker og balsamico fremhæver en intens jordbærsmag – mums.

Rigtig god aften.

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenet. Bogmærk permalinket.

1 Response to En himmerrigs mundfuld.

  1. Lisbethsinlilleverden skriver:

    Heisan!

    Takk for hyggelig besøk hos meg! Nam- jordbær er nydelig, takk for oppskrift!
    Ha en vidunderlig dag.

    Klem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *