Efter regnen…

I vores have er der ganske få ting tilbage fra før vi overtog huset. Min kæreste havde før jeg flyttede ind ikke bekymret sig så meget om den 100 år gamle have. Da jeg så endelig flyttede ind, ja så flyttede mange af de gamle træer ud. Vores grund er ganske lille – kun 378 kvm., men alligevel var den fyldt til bristepunktet med store buske, flere store frugttræer, bambus i lange baner og selvfølgelig en masse ukrudt. Alt dette er der tyndet meget kraftigt ud i, men specielt en ting har en særlig plads. Den store gamle slyngrose, som i år blomstrer smukkere end nogensinde – duft er der ikke meget af, men blomster i massevis.

Sammen med rosen – som jeg i øvrigt ikke kender navnet på – står der blandt andet krukker med petunia i flere varianter, hortensia og min ynglingsrose Rhapsody in blue.

Slyngrosen tæt på – som I kan se, er der sygdom i bladene, næste år vil jeg være klogere og sprøjte langt tidligere, end jeg gjorde i år. Jeg vil så gerne have et flot mørkegrønt løv.

Jeg har i år forspiret en del forskellige planter herunder en masse sommerblomster, men også en del grønsager. Frøene har jeg købt i Sverige hos Impecta – stort udvalg, gode priser, god service og lækre frø, det bliver vel ikke meget bedre. Herunder kan I se flere af de fine sommerblomster jeg selv har forspiret.

De 2 petunia – Sophistica lime color med de store 2 farvede blomsterhoveder og hængepetuniaen Fantasy crystal red – klæder hinanden rigtig godt.

Jeg har også forspiret Flittiglise, som matcher de smukke petuniaer.

På denne afstand er de svære at bedømme, men jeg vil sige, at jeg ikke selv kan se den store forskel, også selvom jeg går tæt på.

Som altid billeder er taknemmelige – og jeg synes faktisk jeg generelt har været rigtig heldig med de indkøb jeg har gjort i Sverige via nettet. Det kan varmt anbefales til andre.

Rigtig god aften til jer alle, jeg håber, I ligesom jeg nyder den smule regn der er kommet – her var vores beskedne græsplæne i hvert fald meget taknemmelig for de dyrebare dråber.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Efter regnen…

  1. Annette skriver:

    Det ser rigtig hyggeligt ud og din slyngrose er meget smuk med eller uden sygdomme.

    Annette

  2. Mette skriver:

    Tak Annette – her er småt men godt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *