Hengemte skønheder

Da jeg skulle forspirer planter til denne sæson faldt jeg over en pose solsikkefrø af tvivlsom herkomst – navnet var forsvundet, en billedet vist en flot bordeaux farvet Solsikke. Frøene var mugne, så jeg havde ikke de store forventninger – jeg smed alle frøene i en gang så- og priklemuld. Vupti – så væltede det op med små planter, jeg har foræret en masse væk, og jeg har sat en stor klynge i mit lille staudebed.

Bordeaux farvet blev de ikke, men flotte er de.

Jeg elsker generelt blomster, men en plante kan jeg ikke kan fordrage – det er Tagetes. Sidste år sneg der sig alligevel en enkelt slags Tagetes ind i min have, og den holder jeg allerede af – om andre arter for lov til at snige sig ind tør jeg ikke sige, men i skal da lige se de aller første blomster af Tagetes erecta Vanilla.

De er så flotte og helt grønne, når blomsten starter med at folde sig ud.

I går havde besøg af holde rigtig god venner, der synes jeg skulle have en blomst til samlingen. Hvad bedre end en smuk dahlia kan man forestille sig?

Er det ikke en faktisk farve? Jeg ved lige hvor den skal stå – nemlig ved siden af rosen Evelyn – de 2 vil være en flot par. Nå jeg vil hoppe ud og give den nye beboer en krukke og en plads i solen.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *