Pæoner så langt øjet rækker.

Her til morgen skrev jeg til Karin og Niels fra Pæoneksperten, jeg ville meget gerne, hvis jeg måtte kigge forbi i deres smukke have i Tingerup. Ganske kort tid efter fik jeg svar – jeg var velkommen til at dukke op… og endda allerede i dag. Så mens Thomas bryggede øl tog jeg et smut til Tingerup for at se på fantastisk smukke pæoner.

Jeg blev modtaget af et skilt – vi er i haven. Jeg listede lidt rundt og fandt vej igennem en smuk have, først en masse Rhododendron rundt om huset (ca. 160 oplyste Karin), dernæst kom Rosenhaven omkranset af hække og høje portaler. Herunder med et fint view gennem en af rosenbuerne udover det rislende bassin.

Herefter kom man ud gennem en portal, ud i haven med alle pæonerne – hold da, det var et overvældende syn, der mødte mig. Straks blev jeg modtaget af Karin, som fortalte lidt om haven. Selve pæonhaven er 4 år gammel og stadig under udvikling. Der var store flotte bede med mange flere arter end jeg nogensinde før har set – smukt syn, som du kan se i glimt herunder.

Der er pæoner så langt øjet nærmest rækker. Herunder kan du se flere smukke og for mig lidt mere specielle eksemplar som jeg bare måtte forevige (Klik evt. på de små billeder, så du kan se dem i store størrelse).

Jeg blev forelsket i flere af de fantastiske pæoner – blandt andet den herunder som springer ud som helt ferskenfarvet og længere henne i blomstringen bliver sart lysegul.

Længere henne i blomstringen….

Jeg var så heldig at Karin tog sig tid til at fortælle sådan en novice som mig lidt om pæoner. Blandt andet fortalte hun om Itohhybrider, som er en krydsning mellem pæoner og træpæoner. Mange af disse lidt mere sjældne pæoner købes hjem fra USA – enkelte koster anseelige summer. De findes i nogle skønne farvekombinationer – specielt de helt sart gule synes jeg er helt fantastisk.

Sådan en skal vist flytte ind herhjemme hos mig. Et besøg hos så passionerede haveelskere har åbnet en hel ny verden for mig – og mit eget lille frimærke genovervejes kraftigt.

Jeg slutter af med et smukt billede af rosenportalen indtil Irishaven. Karin og Niels havde flere steder blandt andet benyttet sig af at plante storkenæb under og i mellem både pæoner og roser – virkelig en smuk kombination.

Jeg siger hermed tak til Karin og Niels for den store gæstfrihed og en dejlig oplevelse.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

1 Response to Pæoner så langt øjet rækker.

  1. Britta skriver:

    Wauw hvor er de flotte alle pæonerne.

    Rigtig god søndag.

    Britta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *