Så er der igen gang i Mogens

Hvem er ham Mogens – der er flyttet ind i vores hus? Mogens er såmen bare et helt fantastisk rugbrød som jeg bager – og som vi ikke kan undvære her i huset. Min kæreste kan næsten blive helt sur, hvis vi løber tør for Mogens. Så i dag er jeg på den igen.

Jeg starter med at finde min boblende surdej frem fra køleskabet. Det er en surdej, som jeg gennem længere tid har holdt liv i – den bliver bedre jo ældre den er (synes jeg). Der er altså ikke noget bedre end brød bagt på surdej, det smager simpelthen skønt.

Måske du kan ane – at hele overfladen er fyldt med små bobler. Den har en lækker syrlig duft, den er lige klar til brug.

Lidt mere om Mogens – Mogens er en velsmagende opskrift på rugbrød som Camilla Plum præsenterede os for i udsendelsen “Boller af stål” for et par år siden. Du kan finde opskriften her. Hvorfor det lige blev Mogens vi blev glad er sikkert fordi, han er velsmagende, med mange kerner, han holder godt og så sidst men ikke mindst fordi opskriften er så nem. Jeg bruger maltsirup i stedet for almindelig sirup – det giver en mere krydret smag. Jeg skifter også gerne lidt rundt i kernerne – græskarkerner er virkelig en farvorit her i huset.

Ovenfor kan du se, hvordan Mogens ser ud, når han lige er kommet ud af ovnen. Jeg har ofret en rigtig rugbrødform med silicone belægning, det er nemt at arbejde med – og man får rigtig flotte skiver.

Hvorfor er det så lige at man skal bruge tid på at bage sit eget rugbrød – fordi det virkelig smager rigtigt af rugbrød med surdej, som man ikke kan købe i noget supermarked.

Rigtig god fornøjelse.

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenet. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Så er der igen gang i Mogens

  1. Linda skriver:

    Å det smaker sikkert himmelsk:)

  2. Mette skriver:

    Det er virkelig skønt brød – der slet ikke er til at holde fingrene fra ;o).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *