Tapas aften på terassen

Hvad gider man egentlig spise i denne varme? Ja ikke de helt store og voldsomme måltider. Jeg havde inviteret mine fantastiske svigerforældre på aftensmad – vi skulle sidde ude på terrassen og hygge, snakke og spise lidt god mad. Hvad er mere velegnet end tapas? Små lækre retter, der komplimenterer hinanden og smager lækkert sammen med en masse forskelligt lækkert tilbehør. At jeg så aldrig før har prøvet at lave tapas – ja det er jo bare en lille udfordring.

Svigermor sidder bænket – klar til at de sidste lækkerier kommer af grillen.

Jeg gik i gang dagen før, da alle småretterne jo tager lidt tid at tilberede, så ørredmoussen stod i køleskabet til dagen efter. Jeg lavede små krustader med ørredmousse.

Jeg lavede lækre grillede asparges omviklet med lækker hjemmelavet bacon. Små minitoast med hjemmerøget mørbrad, tomatpesto og spansk ost med rosmarin var lækre små hapsere.

Af små lune retter lavede jeg grillede marinerede tigerrejer og små dybstegte kyllingestykker med honning-djion sauce og grillede hvidløgsbrød.

Det hele blev skyllet ned med kølig spansk hvidvin og efterfølgende en fyldig rødvin. Til slut…. ja så skulle man da lige have en lille dessert, så gæsterne fik den lækre jordbærdessert, som jeg skrev om forleden dag. Og så var der vist heller ikke nogen, der kunne spise mere.

Det bedste var, at svigerfar, der i forhold til mad er en mand af få ord, som det sidste da de kørte, stak hovedet ud af bilen og så, at det virkelig havde været lækker mad. Så er det med et smil, man vinker farvel til sine gæster.

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenet. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Tapas aften på terassen

  1. Mirian skriver:

    Ja Mette, som jeg siger “super hyggelig er du” 🙂

  2. Mette skriver:

    Tak Mirian – det var en skøn kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *