Skønne skabninger i haven

Solen stråler – og jeg var bare nødt til at smutte en tidlig morgentur ud i haven. Det varede ganske kort, for jeg var også nødt lige at snuppe et kamera med ud, så jeg kunne dele de flotte morgenblomsterbilleder med jer. Jeg har valgt et par stykker ud….

I år var det tid til at hele 2 smukke skærmliljer flyttede ind. De skulle være blå og valget faldt på Agapanthus africanus Bluety. Jeg har virkelig utålmodigt ventet på, at de skulle springe ud.

De er ikke helt sprunget ud, men jeg kunne ikke vente med at vise dem frem. Jeg skal nok vise billeder, når de står i fuldt flor. Jeg er sikker på, de på et senere tidspunkt får følgeskab af en smuk hvid udgave også.

Jeg har igennem flere år haft Digitalis purpurea – almindelig fingerbøl – i min have. Jeg købte den i sin tid som frø. Min favorit er de lækre pink blomster, men i år er største delen af mine fingerbøl blevet cremefarvet, men der er en enkelt pink, som I lige skal se.

Når man ser den tæt på, kan man se den smukke “landingsbane” til alle insekterne, når de skal hente nektar.

Jeg var her til morgen meget fascineret af de små bitte dråber, som sad overalt efter natten tætte regn. Jeg fik også skudt lidt billeder af mine roser, men dem får I glæden en anden dag. Jeg vil smutte ud i drivhuset og nyde den første morgenvarme og en kop te.

God søndag.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *