Guldklumper – et eksperiment

I min familie har man en stor forkærlighed for små gule spiselige guldklumper – helst de helt nye, som smager af aller mest. Det er selvfølgelig kartofler jeg tænker på. Thomas deler ikke min passion, så jeg har begrænset det til dyrkning af kartofler i beholdere. Jeg startede med at indkøbe læggekartofler, som startede livet i vindueskarmen sammen med en sjat jord og lidt vand – der kom hurtigt store flotte spirer. Der blev indkøbt store murerspande, disse blev fyldt med lækker jord og kartoflerne blev sat heri inde i drivhuset. Der gik ikke mange dage før de første blade tittede frem.

Billedet til højre er efter jeg første gang har hyppet (fyldt mere jord på) kartoflerne. Det har jeg gjort i hele vækstperioden. Nedenfor kan du se, hvor store kartoffelplanterne er blevet, der er kun 7 spande i alt.

Nu er planterne rigtig store – og vi venter bare på at skulle sætte tænderne i de første hjemmedyrkede guldklumper. Jeg skal nok vende tilbage med billeder af høsten – sammen med et par gode opskrifter på nye kartofler.

Dette indlæg blev udgivet i Drivhuset. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *