Drømmen om den lille gule have

Vores have er ikke særlig stor – vi har faktisk kun 375 kvm, det gør selvfølgelig, at man skal tænke sig lidt om, når man tænker nyt. Men har altså en drøm om et lille gult bed lige ved siden terassen, det skal dufte og blomstre længe og det skal indeholde engelske roser. Den del med roserne har jeg egentlig styr på, jeg har valgt engelske, fordi er remonterende og derfor har en rigtig lang blomstringsperiode. Indtil videre har jeg valgt en skøn slyngerose ‘The Pilgrim’ og en lav lækker gul rose ‘Charles Darwin’.


Rosernes bare fødder skal selvfølgelig dækkes, for de er ikke så skønne. Til det formål har jeg luret på en fin lille storkenæb – Geranium sanguineum ‘Album’ – denne lille sag skulle nemlig helst ikke blive højere end 40 cm.


Der ud over har jeg allerede indkøbt et par rigtig fine påskeklokker i en uimodståelig grøn-gul farve – de bliver fantastiske i starten af sæsonen. Der skal selvfølgelig var mange forårsvækster i bunden i hvide og gule farver. Ellers er jeg egentlig ikke så stålsat på andre vækster. Måske du har et input til den lille gule drømmehave? Eneste ufravigelige krav – vækster må ikke være for høje, for vi skal jo kunne kigge ud fra terrassen.

Rigtig god søndag.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Drømmen om den lille gule have

 1. Linda skriver:

  Jeg liker godt den helt lysegule fargen. Jeg synes claus ofte henviser til planten med den fargetonen, så hos han skulle det nok være noen skjønnheter å velge mellom. Jeg liker godt de lysegule nesten mot det hvite revebjeller:) Håper du viser litt fra beddet, og slår et slag for det gule:)

 2. Ina skriver:

  Oprettet af Ina 20 mar, 2011 22:27:17

  Den lysegule farve er bare skøn. Jeg har normalt et lidt anstrengt forhold til meget gul, især om foråret. Men lysegul går det bedre med, og senere på sæsonen er gul helt fin 😉
  Flot geranium. Ligner næsten en stolt kavaler. Selv om de bliver jo noget højere.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

 3. Mette skriver:

  Linda, jeg lurer ret ofte hos Claus – har også et par enkelte ting i tankerne, tror det bliver rigtig godt.
  Ligesom dig Ina er jeg heller ikke fan er den kraftige gule farve, det er altså ikke lige min stil – men den sarte gule er helt fantastisk, og den flytter bestemt ind her. Jeg synes sammenspillet mellem sart gul og hvid er helt fantastisk…. glæder mig allerede til bygge bedet op.

  Knus
  Fra Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *