De små guldklumper fra drivhuset

Så er jeg endelig på banen igen – om få dage venter den barske hverdag, ferien er snart forbi. Det har været en fantastisk ferie med en uge på smukke og vidunderlige Rhodos, en uge med masser af regn og overnattende gæster – ren hygge og den sidste uge er gået med at gøremål her i huset.

Det jeg gerne vil dele med jer i dag – er nogle af resultaterne af egen avl. Jeg har kæmpet med sommerfuglelarver i drivhuset – dog er det blevet til den fin høst af tomater.

Her er der en blanding af Super sweet, Yellow Pear, Sungella og Yellow Brandywine – da larverne lige har smagt på flere af dem, synes jeg kun de kunne bruges til at henkoge. Derfor lavede jeg henkogte tomater a la Camilla Plum – ovnhenkogte, det er ikke sidste gang for det er supernemt; masser af tomater i stykker i et sylteglas, lidt basilikum, lidt salt, lidt hvidløg, en smule rørsukker og et skvat olie.

Alle glas lukkes helt og lindes derefter lidt, så damp kan slippe ud. Ind i ovnen i en bradpande ved 110 grader til de ser sådan ud…..

Som I kan se lavede jeg også lidt chili efter samme medtode, opskrifterne kan i se på DRs hjemmeside om Camilla Plum – Mad der holder.

Der røg også bønner og rabarber i fryseren – specielt billedet af mine bønner skal I lige have lov til at nyde.

Det er den superlækre bønne, der hedder Blauhilde – jeg har den hver år i haven, fordi giver en stor udbytte, smager fantastisk plus den er virkelig smuk at kigge på. Den lilla farver forsvinder ved kogning, og når den lige akkurat har skiftet farve, så er den nok, er det ikke smart?

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenet. Bogmærk permalinket.

2 Responses to De små guldklumper fra drivhuset

  1. Linda skriver:

    Velkommen hjem:) Det må ha vært godt med litt varme. Her regner det annenhver dag, så ingenting rekker å tørke opp… ikke moro… Jeg hadde jo håpet på en tørr og varm høst…

    Camilla Plum har myye spennende:) Jeg liker godt både bøkene og programmene hennes. Masse tips og inspirasjon:) Jeg skal jammen prøve oppskriften jeg og:)

  2. Mette skriver:

    Tak for det Linda – jeg må tilstå, at jeg godt kunne nappe en uge mere herhjemme, men det går nok ikke.

    Jeg laver en del Camilla Plum opskrifter – jeg kan godt lide ideen om, at der ikke findes een opskrift, som absolut skal følges til punkt og prikke…. opfindsomhed er meget sjovere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *