Skønne god bidder flytter ind i Villa Landly

Sidste år tømte jeg et staudebed lidt for langt henne i sæsonen til, at det kunne blive til nye blivende planter. I løbet af den varme sommer lod jeg kæmpestore og fantastisk flotte mørkerøde solsikke vokse for at fylde de store huller ud. Nu har jeg tænkt en masse over, hvordan det asymmetriske nyreformede bed kan blive til et smukt staudebed midt i haven rundt om flagstangen.

Jeg har i forvejen ganske få stauder i bedet – fine mørke påskeklokker og et par fantastiske pæoner, som jeg gerne vil have i det nye bed. Det betyder, at farverne er givet – det bliver de røde toner. Jeg har været så heldig at få en masse flotte påskeklokker forærende, de skal selvfølgelig pryde bedet i starten af sæsonen. Herefter tager pæonerne over – ja, og så er det de nye stauder gerne skulle fylde alle hullerne ud.

Til at fylde bedet har jeg ikke kun købt stauder – jeg har også indkøbt den historiske rose – Rose de rescht, så skal danne en stor busk midt i bedet.

Rundt om roserne skal der være purpursolhat, løjtnantshjerte, storkenæb, flox, violfrøstjerne og hvad der ellers falder mig ind, når bedet ellers er gjort helt plante klar. Violfrøstjernen herunder er den smukke Thalictrum Delavayi ‘ Hewitt’s double’. Purpursolhatten hedder ‘Magnus’ – han er skam købt i Bilka og er en del af staudesortimentet, som Claus Dalby anbefaler.

Flere af de skønne sager, har jeg fundet hos Staudefeen – der fandet jeg også den fine Phlox ‘Red flame’, som jeg var nødt til at bestille. Jeg har aftalt med Marlene fra Staudefeen, at alle planter bliver leveret ved et af de plantermarkeder, Staudefeen deltager på – perfekt løsning.

Der skal helt sikkert nok kommer flere lækkerier til inden bedet er helt færdigt, men det er da en god start på den lille røde have.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Skønne god bidder flytter ind i Villa Landly

 1. Ina skriver:

  Wauw, hvor bliver det flot. Med knald på farverne 😉

 2. Jep, der skal for en gangs skyld være fuld knald på farverne – er spændt på resultatet.

 3. Det bliver da et superflot og glad bed du får lavet der – glæder mig til at se det 🙂

 4. Tak Annette – jeg glæder mig også til at se alle godbidderne vokse frem. Er roserne snart nået frem? Rigtig god weekend.

  Mette

 5. Hanne Bente skriver:

  Super flot bed du er ved at laver – glæder mig til at følge med på din blog:)
  /Hanne Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *