Blomstrende pæonskønheder

Den jeg i weekenden var på Ledreborg slot til livsstilsmesse, var jeg et smut forbi pæonbedet. Jeg lovede at vende tilbage med et indlæg med smukke billeder. Pæonbedet på Ledreborg slot vedligeholdes af medlemmer fra det Danske pæonselskab – og flot er det. Der er pæoner i massevis, og heldigvis gennemløbes bedet er en del tværgående stier, så man kan komme helt tæt på. Lige nu er det primært træpæonerne der blomstrer.

Min helt egen favoritfarve til pæoner er gul – jeg er virkelig forelsket. Derfor bliver det første billede i skal selvfølgelig af den gule skønhed. På billedet ses Garden Treasure, som er en Itoh-hybrid. Den vandt i øvrigt titlen som Året pæon 2010 hos Dansk Pæonselskab. Den står øverst på min pæonønskeseddel.

De efterfølgende kender jeg ikke navnet på, men smukke er de.

Det var ikke kun mig, der ikke kunne modstå fristelsen – nogen havde endda en helt anderledes opfattelse af begrebet: “nok se, ikke røre”. Denne Skarabæ kan vist uden tvivl siges at have forlystet sig i pollen, den nærmest vaklede af sted.

Der er meget i vente de kommende uger i pæonbedet på Ledreborg slot – jeg skal i hvert fald af sted igen, for det er helt uimodståeligt smuk. Jeg vil lige slutte af med at vise, hvad der står på spring – måske du ligesom jeg bliver fristet.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Blomstrende pæonskønheder

 1. Hanne Bente skriver:

  Rigtig flotte billeder – jeg holder utrolig meget af pæoner.
  Knus Hanne Bente

 2. Staudefeen skriver:

  Smukke, smukke billeder af skønne pæoner 🙂

  Jeg kan godt forstå, du ønsker dig Garden Treasure – det er absolut også en af mine yndlinge. Jeg har to buske, og de står nu med et væld af knopper.

  Kh. Marlene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *