Nye opfindelser i haven

Jeg hoppede med på bølgen, da Claus Dalby ledte os i fordærv med violette og hvide klokkeranker. Planterne startede deres liv indenfor i vindueskarmen – da det blev tid flyttede de selvfølgelig ud i drivhuset. De var efterhånden blevet rigtig lange – men jeg manglede plantestativer. Jeg havde her i blogland set nogle eksempler på plantestativer i rionet – sådan noget i den stil ville jeg gerne have. Thomas gik i gang og har håndbukket 2 7-kantede stativer plus et firkantet. Lige som jeg havde tænkt mig  dem – glæder mig til at se dem dækket af skønne klokkeranker i violet og hvid. Krukken du kan se, henter jeg i store mænger i IKEA til 39,-, den er et godt supplement til de lidt dyrere rødlerskrukker. Den her er helt ny, de bliver fine med patina.

I bunden kan du se de små violette klokkeranker – ved siden er der et lille kig til en kæmpe Verbena på vej, en smuk lilla Akeleje og knopperne af Rhapsody in Blue. Rhapsody in Blue har vist den første smukke og velduftende blomst, den skal i lige se – omend det ikke er det mest fantastiske billede (blomst sidder godt beskyttet).

I krukkebedet i de lilla og rødlige farver er der en masse på vej blandt andet den storblomstede rose Nostalgie, Superbenaen ‘Burgundy’ og en dobbelt petunia ‘Lavender’ – flere lækkerier er på vej. Jeg glæder mig til at vise jer hele det lilla krukkebed senere på sæsonen.

God søndag til alle i blogland.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Nye opfindelser i haven

 1. Hanne Bente skriver:

  Hej Mette.
  Rhapsody in Blue er en af mine favorit roser, men mine er ikke så langt fremme endnu – New Dawn er længst fremme.
  Ha´en god søndag.
  Knus Hanne Bente

  • Hej Hanne Bente. Jeg har snydt lidt, hos mig står de fleste af mine roser i krukker, de står i drivhuset om vinteren, så klarer de sig bedre i krukker og er lidt foran andre ting i haven.

 2. Staudefeen skriver:

  Super god idé med rionettet – flot 🙂

 3. Ina skriver:

  Smart med rionettet. Det bliver flot med klokkerankerne på. Jeg har også en enkelt af Ikeas store potter, men jeg skal have købt nogle flere.

  Ha’ en go’ dag
  Ina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *