Jeg ved, hvor der findes en have….

så smuk, det næsten er ubeskriveligt. Den 31. maj stod jeg rigtig tidligt op – så tidligt at det var nat. Jeg havde givet min mor og far en oplevelsesgave i kombineret mors- og farsdagsgave. Turen skulle gå til Hune for et se det smukke univers Anne Just skabte. Oplevelsesgaven opfandt jeg sidste år, hvor vi var på Sofiero. Gaven inkluderer hele dagen entre’, madkurv, kaffe i haven – alt, for de “gamle” skal jo forkæles. Det er virkelig en dejlig måde at være sammen på – så hermed er ideen givet videre.

Turen til Hune gik hurtigt, jo tættere vi på kom Hune, jo mere sorte blev skyerne. Da vi landede i Hune var der tætte skyer, men kun få dråber faldt, mens vi sad og indtog frokosten – inden vi skulle indtage haven.

Da vi trådte ind i haven, blev vi mødt af den gule have. Skøn velkomst at få – den gule have er virkelig harmonisk. Der er arbejdet meget med løvet, som spiller flot op til blomsterne i haverummet. I midten af springvandet ses en af Anne Justs mange kreationer.Billetten blev købt, så var vi klar til at indtage haven. Med oversigt over haven i hånden, og uovertrufne instrukser gik vi i gang med at udforske haven. I får lige et billede af kortet – for selv det er ren æstetik.

Inde i nordhaven faldt vi for frodigheden og det lange spejlbassin, når I ikke får det at se, er det fordi, det stod med afblomstrede tulipaner langs siderne. I stedet får i den smukke Akelejfrøstjerne at se, den beskriver egentlig Nordhavens indtryk meget godt – tilfældig skønhed.

sydhaven gav indtryk af en Sunkengarden, da haverummet niveaumæssigt ligger under værkstedet og omkranses af skåninger. Der var meget intimt og romantisk – fyldt med masser af forglemmigej i blå, hvid og rosa. Sydhaven er også præget af det fantastiske rosentårn, der står midt i haven.

Indgangen til sydhaven fra haven for an huset. Indgangspartiet indkranser Sydhaven med et smukt og meget overdådigt hjerte.

Op mod huset løber det smukkeste bassin med vand – formen er fantastisk svungen. For enden op mod huset ses andehuset med sit tempellignende udtryk. I Anne Justs have er der en del vandbassiner – de er med til at skabe en helt unik ro og klart understøtte magien i haven.

Annes smukke krukker er at finde alle steder i haven. Her ses en skøn komposition af prydløg og kombineret med en smuk blå-grøn krukke.

I Palet haven er der fuld knald på farverne; knaldgule engblomme, forskellige Geranium phaeum, Euphorbia helt orange i toppen – det kan man da kun blive glad af. Anne sikrede, at palethaven har sit helt eget unikke udtryk, der bestemt understreges af det helt fantastiske havebord.

En fantastisk dag blev afsluttet af med en besøg i Eriks have, hvor der blev indtaget kaffe og hjemmebagt kringle i drivhuset. Dejlig afslappet atmosfære, godt hjemmebag og fantastisk service.

Til slut skal i da lige se et billede af dem som hele dagen drejede sig om – min mor og far.

Jeg tog som I kan se rigtig mange billeder, for mødet med Anne Justs have var helt fantastisk. Det var mit første besøg i Haven i Hune, men jeg har allerede aftalt med mine forældre, at vi bestemt skal afsted på en tur mere i år. At være gæst i denne skønne have er virkelig en nydelse, haven i sig selv er vidunderlig, men sødere personale tror jeg simpelthen ikke findes – man følte sig hurtig hjemme. Jeg har mange flere inputs og gode ideer, som i skal se – hvem vil være foruden billeder fra Griseslottet? Derfor kommer der flere indlæg fra Haven i Hune. Rigtig dejlig weekend i blogland.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Jeg ved, hvor der findes en have….

 1. Ja den er så fantastisk den have og man bliver helt henført hver gang man kommer derop – ja jeg bor jo lidt tættere på, så jeg kommer her lidt oftere end mange andre 🙂

  Du har helt sikkert fanget hele atmosfæren i Anne’s have med dine billeder. Skøn måde at forkæle dine forældre på – god gave som kan nydes af alle igen og igen ved at snakke om de fælles oplevelser.

  Ha’ en dejlig dag Mette

  • Jeg kan kun misunder dig, at du bor så tæt på – det var virkelig et af de steder, jeg gerne så tæt på min baghave …. men men, min forældre bliver glad for besøg, så jeg må bare til lidt oftere den vej ;o).

   Tak for de søde ord, jeg var helt bjergtaget – og kan virkelig se meningen med haven.

   Knus
   Mette

 2. Ina skriver:

  Det er en helt ekseptionel have uden lige. Jeg var der for et par år siden, og var det ikke fordi den lå i den anden ende af landet, tror jeg, at jeg ville besøge den en gang om ugen.
  Du har fået taget nogle rigtig gode billeder fra haven.
  Fantastisk god idé med gaven til dine forældre, og en god måde at være sammen på.

  Hilsen Ina

  • Tak – mine forældre er også blevet glade for oplevelsesgaven, mon ikke succesen skal gentages næste år med nyt “rejsemål”. Jeg kunne også sagtens have sæsonkort, hvis jeg havde boet lidt tættere på.

 3. Hanne Bente skriver:

  Hej Mette.
  Rigtig flotte billeder – dejlig oplevelse du har givet dine forældre.
  Ha´en god fredag aften.
  Knus Hanne Bente

 4. Mettes Have skriver:

  Fantastisk 🙂
  Har længe selv drømt om en tur til “Haven i Hune” og den er ikke blevet mindre efter at have set dine billeder. I år må det være…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *