Bøgetræ og skønne lækkerier.

Ja hvem kunne forestille sig, at bøgetræ og brød egentlig hører sammen, men det gør det da. For når jeg bager bruger jeg tit surdej – og det er altså ikke særlig vellykket i en aluminiums form, afsmagens af aluminium er ikke lækkert. Jeg var så letsindig at vise Thomas Aurions fantastiske træforme – jeg kom til at ønske sådan en. Og 1-2-3, så var manden selv i gang – for det kan man da selv lave, når man er fiks på fingrene. Efter en del søgen fandt han frem til lækkert klasse A bøgetræ. Kan man mon sige, at et stykke træ er smukt. Uhm… sådan noget lækkert friskt træ dufter fantastisk. Først kommende weekend, og Thomas var i gang, for manden elsker virkelig at arbejde med træ. Det skønne resultat ser sådan her ud.

Flot ikke? Nu var jeg jo straks parat til at gå i gang – men nej, sådan en sags kræver lidt forberedelse. Den fik 10 gange rapsolie inden den blev taget i brug. Det første brød, der blev bagt i den var en langtidshævet brød bagt på kæmpedurum – Kamut. Jeg bruger rigtig meget kamut, fordi det påvirker blodsukkeret mindre end almindelig mel. Ulempen ved Kamut er, at det ikke har den samme hæveevne som anden hvedemel. Tilgengæld bliver det et lækkert saftigt brød, der har en fantastisk smag. Resultatet endte med at se sådan her ud.

Der er dømt succes både over det lækre hvide brød og bestemt også over Thomas fantastiske bageform. Eneste udfordring, hvordan søren gør man sådan en ren uden at plaske den til med vand og sæbe?

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenet, PCO, Slowfood. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Bøgetræ og skønne lækkerier.

 1. Morten Larsen skriver:

  Hej

  Jeg bager selv ugentligt surdejs rugbrød i Aurions bøgetræs forme inkl. deres rustfri stål bund med stor succes.
  Jeg smøre mine forme indvendig med smør, inden jeg bruger dem, brødet falder nærmest ud af formen og det fastbrændte dej lige til at skrabe af.
  Jeg har forsøgt med olie i stedet for smør, men det duede ikke.

  Hilsen
  Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *