En skøn dag i haven….

Det er ved at være længe siden, jeg sidst har været på banen – men weekendens havehygge har kaldt trangen til at skrive frem igen… plus jeg i lørdags på plantemarked i Køge mødte Lavendelpigen og Marlene fra Staudefeen.

Ja lørdag gik som sagt med plantemarked i Køge, jeg er bestyrelsesmedlem i Haveselskabet, så jeg var selvskrevet til stå på vores stand. Piv koldt og meget stormomsuset, men hyggeligt var det. Der blev købt lidt lækkerier med hjem – både fra Staudefeen og flere af de små boder.

Det her var med hjem i poserne:
Echinacea purperea ‘Coconut Lime’
Thalictrum delavayi ‘Album’
Verbena bonariensis – kæmpe verbena (et must hvert år)
Aquilegia viridiflora (en lille skøn akeleje)
Achillea millefolium ‘Anthea’
Mini hosta – navnet husker jeg ikke lige, men en fin gul-grøn sag.
Løvstikke
og etageløg.

Puha… det ser da egentlig ud af den del – alt er allerede i jorden, men mange blomster er der ikke lige pt. Så derfor får I lige et par stemningsbilleder fra haven her til aften.


Den skønne tulipan ‘Queen of the night’ akkompagneres af en Geranium pheum og hist og pist en fin lyserød forglemmigej – en flot kombination. Mon der er nogen, der ved, hvilken Geranium pheum der er tale om – den er arvet og bredder sig lystigt.

Jeg elsker simpelthen de skønne små hjerter – Løjtnanthjerte – Dicentra spectabilis. Når nu man elsker disse små fine hjerter, så må man da også eje den i hvid….

Dicentra spectabilis ‘Alba’ – den er helt ny. Er den ikke fin.

Et sidste billede – dagen bedste ide. Når man har en lille have, er det ikke nemt at holde de meget aktive jordbærplanter i ave. Konsekvensen blev, at de flyttede over i krukker, så bliver det snart tid til små røde godbidder.

En skøn weekend er forsvundet… en masse er nået.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

2 Responses to En skøn dag i haven….

  1. Susanne skriver:

    Hvor har jeg læst mange gode indlæg vedr. havemarkedet i Køge – måske man skulle … til næste år 🙂 Og skønne planter du fik med hjem derfra 🙂
    Jeg tror helt sikkert, at din geranium pheum er en Samobor. Jeg fik den sidste år og er rigtig glad for den. Og så er den så hjertelig velkomme til at brede sig, for det smalle bed, hvor den har fået plads er noget tomt endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *