En dag i Sverige

Det er ved at være et godt stykke tid siden, vi sidst var forbi Sverige. Vejrudsigten lovede i går regn hele dagen – både i Havdrup og i Linderöd, men der var ingen vej uden om, der var planter, der skulle i jorden. Da jeg kørte over broen, blev jeg mødt at dette billede – ikke ligefrem indbydende….

Da jeg landede i Linderöd strålede solen – og det forsatte den med hele dagen, kun afbrudt af en buldren i det fjerne. Hvor heldig kan man lige være.

Nu sagde jeg jo, at det er længe siden vi sidst var på de kanter – og det kan man vist godt sige, at haven bar tydeligt præg af. Pyha, der var brændenælder til op midt på låret i den ene ende af haven. Der var ikke andet at gøre, at sparke liv i græsslåmaskinen. Det lykkes efter en del desperate forsøg. Herunder kan du se et før og efter billede af Rhododendron hjørnet, det taler vist sit eget sprog.

Det er vist også ganske tydeligt, at solen fra første til andet billede har flyttet sig markant – jeg slog græs i 4 stive timer, det kan godt mærkes i kroppen i dag. Ud af alt græsset dukkede denne fine skønhed op.

Det gør da bestemt, at det var alt besværet værd. Jeg drømmer, at mine 7 Rhododendron en dag bliver til min egen lille Rhododendron skov – de findes flere steder i området omkring vores lille sted, så med tiden er jeg sikker på det lykkes.

Al tiden blev ikke brugt bag grønthøsteren, jeg skulle også plante nye himmerigsmundfulde, for i Sverige planter jeg næsten kunne spiselig sager. I går blev der planter min store vinrabarber, der i den grad er for stor til min lille have i Havdrup. I samme lille bed blev det plantet 2 store hindbær, som allerede var på vej med små bær. Ved blommetræerne plantede jeg endnu en ribs, en kæmpe ‘Hvid kirsebærribs’ – uhm en lækkerbidsken. Det sidste jeg satte i jorden var en gammel clematis arvet fra svigermor, der var blevet træt af den. Jeg synes det var synd at smide så stor en plante ud, så den er nu flyttet til Sverige. Jeg havde egentlig ikke noget stativ til den, så der blev bygget lidt ud af de for håndværende materialer….

…. 3 pinde og lidt hampegarn.

Tiden fløj af sted – pludselig var klokken mange. Aftensmaden blev glemt, det kan jo ske, når man er alene på tur. Det blev en dejlig dag – lige hvad jeg trængte til.

 

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

4 Responses to En dag i Sverige

 1. Ina skriver:

  En dag i Sverige er ikke så dårligt 😉
  Jeg har selv haft sommerhus i Sverige i nærheden af Kristianstad. Vi solgte det for 8 år siden, da vi flyttede længere væk, og jeg har savnet det siden. Men man kan ikke det hele, så nu nøjes vi med nogle udflugter om året. I morgen skal vi til Tirups Urtegård ved Staffanstorp og en tur ind i Malmø, og der glæder jeg mig rigtig meget til.

  Sikke arbejde med at tæmme græsplænen, men rhodoerne har helt sikkert godt af at slippe for komkurrencen med det høje græs.

  Det rustikke plantestativ ligner dem, jeg laver af hasselgrene. Jeg synes de er ret smukke 😉

  • Hvor pudsigt, at i lige har haft sommerhus i samme område – det er virkelig skønt og afstressende ;o). Håber i havde en dejlig dag til Sverige.

   På en eller anden måde synes jeg faktisk mit lille stativ passer perfekt, der ude midt i skoven, mon ikke det er en keeper.

 2. Mettes Have skriver:

  Eejjjjjjj hvor må det være skønt med et sommerhus i Sverige. Selvom man måske ikke kommer så tit af sted, må det være lykken, når det kan lade sig gøre.

  Jeg laver også plantestativer til clematis, pragtsnerle og andet klatrende grønt af hasselgrene. Det ser fantstisk ud!

  Bedste hilsner fra Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *