Jeg kender den yndigste have.

Som I sikkert ved, så er jeg medlem af bestyrelsen i Haveselskabet – både i Roskilde-Køge, men faktisk også i Hovedbestyrelsen. Sidst vi havde generalforsamling kom der et enkelt nyt medlem ind, – og Birgittes have havde jeg endnu ikke set. Så da vi skulle til bestyrelsesmøde i tirsdags var jeg rigtig spændt…. og jeg blev ikke skuffet.

Det syn der mødte mig var det yndigste syn – en romantisk have, som Birgitte påbegyndte i 2001.

Fra den ene ende af haven går den skønneste sti op i mod huset, den er kantet med et flor af Alchemilla mollis, masser af selvsåede Akeleje – i højden er der roser og frugttræer… og meget meget andet. På den ydre kant kan du ane et par jernpinde, det er et lille hjørne af Birgittes dahliabed, der løber langs hele stien på begge sider.

Haven stod i fuld flor da vi var på besøg. Hjørnet med Dronningebusken var fantastisk smukt og frodigt med masser af Achemilla mollis, den smukke Rose de recht, klematis og meget andet.

Den smukke Prinsesse Alexandre klematis slangede sig i godt selskab med Akeleje, der passede perfekt i farven. Birgittes mand havde lavet fine stativer og blomsterkasser, så både Klematis og Akeleje havde det perfekt.

Det var fuld gang i eksperimenterne. Pladsen i haven bruger Birgitte helst ikke til grønsager, men derfor fylder de alligevel lidt hist og pist. Det store drivhus rummer masser af tomatplanter, chili, pelargonie, blomster, små træer og meget andet – ærgerligt at jeg nød det så meget og glemte at skyde et billede, for det er et virkelig skønt drivhus. Tilgengæld faldet jeg for ideen med murebaljer og hessian i metermål. I murebaljer beklædt med hessian vokser Birgittes køkkenhave – bønner, kål, gulerødder, rødbeder…. etc.

Måske det kunne være en ide til dig – der måske heller ikke vil ofre den skønne havejord på køkkenhave. I et hjørne stod kartoflerne klar i sække lige beregnet til formålet – jo det er kun fantasien der sætter grænser.

Skøn skøn kombination….

Der var også plads til form klippede udtryk ved spisepladsen.

Jeg har selvfølgelig taget mange flere billeder, men jeg vil slutte af med et langt dragende kig ind i haven…

Jeg lover, at næste indlæg bliver fra min egen have – her er så mange projekter i gang. Rigtig god weekend derude i blogland.

Dette indlæg blev udgivet i Haven. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Jeg kender den yndigste have.

 1. Frøken Solhat skriver:

  Hej Mette.

  Tak for dine altid søde kommentarer….selv er jeg desværre ikke så flittig til at komme rundt i tiden – tiden går i haven du ved :0)

  Skønt på den måde at få et kig ind i nye have og blive inspireret for ny inspiration er der altid at hente uanset hvor vi vender linsen hen i nye haver ;0)

  Knus Dorthe

 2. Frøken Solhat skriver:

  Hej Mette – tak for dine altid søde kommetarer – selv er jeg desværre ikke så flittig til at komme rundt – tiden går i haven du ved ;0)

  Skønt på den måde at få et kig ind i nye have og ny inspiration er der altid at finde i nye ubekendet haver……og inspiration kan vi ikke få nok af ;0)

  knus Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *